Wist je dat ...

Je weet vast dat Singapore een hypermoderne stad in Zuidoost-Azië is. Veel mensen kennen het van gadgets, eindeloos winkelen en de Formule 1. Maar wist je al dat...

... Singapore één van slechts 3 stadstaten ter wereld is? De andere zijn Monaco en Vaticaan Stad.

... De stadstaat niet uit 1, maar uit totaal 64 eilandjes bestaat? Een groot deel van deze eilanden zijn onbewoond.

... Singapore ook in de top 20 van kleinste landen ter wereld staat. Het oppervlak is slechts 716 km2, maar dit groeit wel jaarlijks aan doordat men land opspuit om zo eilanden samen te kunnen voegen.

... Ondanks het kleine landoppervlak is er wel zo’n 3000 km aan wegen te vinden. De infrastructuur is er dus uitstekend en zelfs geschikt om een Formule 1 straatrace te houden.

... Singapore één van de groenste en schoonste steden ter wereld is? Er gelden dan ook allerlei strenge regels om dit te waarborgen. Zo mag je er geen kauwgom eten en krijg je een flinke boete als je rommel op straat gooit.

... De Singapore Sling de signature drink is van het land? Hij werd bedacht in 1915 door een barman van het beroemde Raffles Hotel. Dit is dan ook de beste plaats om er een te bestellen.

... Changi Airport de meest bekroonde luchthaven ter wereld is? Zo vind je er o.a. meer dan 500 winkels, een zwembad op het dak, een 40m hoge overdekte waterval, gratis massageruimtes, 10 binnen- en buitentuinen om te relaxen en de Shiseido Forest Valley waar je een heuse boswandeling kunt maken. Zo wordt een lange overstap bijna een feestje!

... Gebouwen in Singapore niet hoger dan 280 m hoog mogen zijn? Omdat de luchthaven zo dichtbij de stad is kunnen hogere gebouwen het vliegverkeer hinderen.

... Er een shopping mall is met een echt meer waar bootjes varen? The Shoppes at Marina Bay Sands is een luxueus winkelcentrum waar je honderden winkels, restaurants en bars vindt. Een dagje winkelplezier gegarandeerd!

... Singaporeans de snelste wandelaars ter wereld zijn? Ze lopen gemiddeld 6.15 km per uur. Wij Nederlanders wandelen met een snelheid van slechts 5.3 km per uur.

... Het duizend Singapore dollarbiljet de tekst van het volkslied op de achterkant heeft?

Op vakantie naar Singapore?

Deel deze pagina:

Vakantie Singapore Rondreis Singapore Singapore bouwstenen Over 333travel

Heb je een droomreis naar Singapore in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op!

0348 - 44 19 51 info@333travel.nl