Hoogtepunten in Singapore

Diverse culturen

Bezoek je Singapore? Ga dan zeker naar één van de culturele wijken. Chinatown barst van het leven met veel winkeltjes, kraampjes en restaurants. Ook bezoek je er de rijkelijk versierde tempel waar een tand van de Boeddha bewaard wordt. In Little India worden kleurrijke kraampjes met boeddhistische en hindoeïstische tempels afgewisseld. En in Arab Street waan je jezelf in een sprookje omgeven door de minaretten en koepels van de vele moskeeën.

Clarke en Boat Quay

Uitgebreid winkelen doe je in Singapore aan Orchard Road of langs de Singapore River. Hier vind je de historische kades Clarke Quay en Boot Quay met in de kleurrijke gebouwen ook een keur aan restaurantjes, bars en nachtclubs. ’s Avonds is dit dan ook the place to be in Singapore. Ga er flaneren langs de kade of geniet van een diner met verse krab of kreeft. Leuke tip: Stap aan boord van een traditionele bumboat en maak een boottocht over de Singapore River van kade naar kade.

Marina Bay

De bumboat rit eindig je in Marina Bay, het nieuwste en hipste gebied van Singapore. Dit is waar je het beroemde Marina Bay Sands Hotel vindt, maar ook het reuzenrad Singapore Flyer, de prachtige tuinen van Gardens by the Bay en het standbeeld van de Merlion.

Sentosa

Sentosa is een ideale afwisseling met de drukte van de stad Singapore. Het is een soort combinatie van een pretpark en natuurgebied. Je kunt er ontspannen aan een langgerekt zandstrand, een wandeling te maken in de weelderige natuur of één van de attractieparken van het eiland bezoeken. Zo vind je er o.a. Dolphin Lagoon, Underwater World en Universal Studio’s Singapore.

Bintan

Bintan is het grootste eiland van de ongerepte Riau Archipel en officieel Indonesisch grondgebied. Het ligt echter net ten zuiden van Singapore en is hiervandaan dus het makkelijkst per boot te bereiken. Je vindt er uitgestrekte witte stranden en een wonderlijke onderwaterwereld vol tropische vissen, zeeschildpadden en kleurrijk koraal.

Hebben we je geïnspireerd?

Deel deze pagina:

Vakantie Singapore Rondreis Singapore Singapore bouwstenen Over 333travel

Heb je een droomreis naar Singapore in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op!

0348 - 44 19 51 info@333travel.nl