Waarom naar Singapore?

Dat Singapore vooroploopt op het gebied van technologie, hightech snufjes en handel is algemeen bekend. Er zijn echter nog veel meer redenen waarom Singapore een echte bucketlist bestemming is.

1. Schoon en veilig

Van alle landen in Zuidoost-Azië is Singapore by far het schoonst, veiligst en makkelijkst om te bereizen. Ideaal dus voor Azië firsttimers of families met kleine kinderen.

2. Geweldige citytrip

Singapore biedt een geweldige citytrip. Verken de stad met de bus, taxi, fietstaxi of bumboat en snuif de geuren van Azië op. Onderweg zie je alles van kleine arbeidershuisjes tot glimmende wolkenkrabbers. Wandel op je gemak door één van de vele parken, bezoek een kleurig gedecoreerde tempel, de bijzondere Singapore Zoo of één van de attractieparken.

3. Combineer stad met strand

Behalve de stad heeft Singapore ook een strand te bieden! Op het eiland Sentosa vind je uitgestrekte witte stranden met wuivende palmbomen. En wil je het nóg idyllischer? Neem dan de veerboot naar het Indonesische eiland Bintan, een waar tropisch paradijsje.

4. Heerlijk eten

Als er één ding is dat Singaporeans graag doen, dan is het wel eten. Je vindt er dan ook restaurantjes in overvloed en alle grote keukens zijn vertegenwoordigd. Eten is heel goedkoop, lokaal kun je voor een euro al heel lekker eten. Ook qua hygiëne zit het wel snor in Singapore. Ook bij de kleine lokale tentjes kun je zonder problemen eten.

5. Shoppen

Een tweede favoriete bezigheid in Singapore is winkelen. Je vindt er alles van leuke lokale boetiekjes, kledingmarkten en luxe shoppingmalls waar alle beroemde merken vertegenwoordigd zijn. In Singapore is winkelen over het algemeen ook een stuk voordeliger dan elders, dus zorg dat je ruimte in je koffer over hebt!

6. Ideale stopover bestemming

Mede door de centrale ligging in Zuidoost-Azië, de beste luchthaven ter wereld en het uitgebreide vluchtennetwerk, is het heel gemakkelijk om Singapore met bijvoorbeeld Indonesië, Vietnam, Australië of Nieuw-Zeeland te combineren.

7. Combineer Singapore en Maleisië

En nog makkelijker te combineren: Buurland Maleisië kan ook met de bus of trein bereikt worden. In een paar uur reis je van Singapore naar Malacca of Kuala Lumpur, vanwaar je Maleisië avontuur kan beginnen.

Op vakantie naar Singapore?

Deel deze pagina:

Vakantie Singapore Rondreis Singapore Singapore bouwstenen Over 333travel

Heb je een droomreis naar Singapore in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op!

0348 - 44 19 51 info@333travel.nl