Wist je dat ...

Je weet vast dat Thailand het land van de glimlach genoemd wordt. Maar wist je deze feitjes ook al?

... Het Thaise koningshuis op een enorm voetstuk staat in Thailand? Wees daarom altijd respectvol naar het koningshuis toe als je in Thailand bent. Er staan zelfs zware straffen op het beledigen van het koningshuis.

... Thailand nooit een kolonie van een Europees land is geweest? Dit in tegenstelling tot buurlanden Myanmar (Brits), Laos (Frans), Cambodja (Frans) en Maleisië (Brits).

... De bijnaam van Bangkok het ‘Venetië van het Oosten’ is? De stad heeft een groot aantal kanaaltjes die nog steeds deels als waterwegen worden gebruikt.

... De Thaise naam voor Bangkok ‘Krung Thep’ is? Of eigenlijk: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Je raadt het al, deze stad heeft de langste plaatsnaam ter wereld.

... Voor Thai het hoofd het belangrijkste lichaamsdeel is? Raak daarom nooit het hoofd van een Thai aan, ook niet van een Thais kind.

... Het Thais een moeilijke taal voor ons is om te leren? Het is een toontaal en dit betekent dat je veel woorden op 5 manieren of tonen kunt uitspreken en het telkens een andere betekenis heeft. Omdat wij dit niet gewend zijn, is het voor ons lastig om de taal goed onder de knie te krijgen. Gelukkig is het goed te doen om wat Thaise woordjes te leren om op vakantie te gebruiken, wat door de Thai erg gewaardeerd wordt.

... Voor Thai de voeten onrein zijn? Wijs nooit met je voeten naar een boeddhabeeld. Trek ook altijd je schoenen uit als je een tempel betreedt, maar ook als je het huis van een Thai betreedt

... Ze in Thailand 543 jaar later leven? In Thailand tellen ze vanaf het overlijden van Boeddha, dat circa 543 jaar voor de geboorte van Christus ligt.

... Thai boksen of Muay Thai de nationale sport is van Thailand? Het is niet puur en alleen een vechtsport, er komen heel veel training, discipline en ook rituelen bij kijken.

... De meeste boeddhistische jongeren tijdelijk als monnik leven? Hier worden ze verder in het boeddhisme onderwezen, maar leren ze ook meer discipline en respect voor anderen en het geloof.

Hebben we je geïnspireerd?

Deel deze pagina:

Vakantie Thailand Individuele rondreizen Bouwstenen Over 333travel

Heb je een droomreis naar Thailand in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op!

0348 - 44 19 51 info@333travel.nl