De natuurpracht in Thailand

Thailand heeft een enorm gevarieerd landschap en is gezegend met een prachtige en hele diverse natuur. Maar wist je dat deze schitterende natuur wordt beschermd door maar liefst 127 nationale parken? 22 van deze parken zijn ‘marine national parks’, oftewel beschermde waterlandschappen. We nemen je graag mee naar een aantal van de mooiste en meest toegankelijke natuurgebieden van Thailand.

Khao Yai National Park

Op circa 3 uur rijden van Bangkok ligt het oudste nationaal park van Thailand, Khao Yai National Park. De natuur bestaat uit weelderige bossen en uitgestrekte graslanden. Maar het park staat vooral bekend om de olifanten die hier nog in het wild leven. Je kunt met een auto door het park rijden en al wat wilde dieren spotten, maar het leukst is het om met een gids door de natuur te wandelen. Geniet van de uitzichtpunten en schitterende watervallen, zoals de Haew Suwat waterval die bekend is geworden door de film The Beach.

Khao Sok National Park

Het Khao Sok National Park is waarschijnlijk het bekendste nationaal park van Thailand en dat is door zijn natuurpracht niet zo gek. Wandel door het groene regenwoud met als achtergrond kalkstenen rotsen die loodrecht uit het woud omhoog rijzen. Maak een trekking, kajak over de rivier of vaar op het meer en overnacht in een boomhut, met niets anders dan dierengeluiden om je heen, waarbij de roep van de gibbon in de ochtend het meest opvallend is.

Mu Ko Chang National Park

Het eiland Koh Chang is onderdeel van een archipel van 52 eilanden, waarvan Koh Chang de grootste is en waaronder ook Koh Kood en Koh Mak vallen. Koh Chang heeft in het binnenland nog een prachtig bos waar je wandelingen kunt maken en enkele schitterende watervallen kunt bezichtigen. Zo kun je vanaf Klong Prao Beach, waar veel resorts liggen, gemakkelijk een wandeling maken naar de prachtige Khlong Plu waterval. Of bezoek het Kai Bae Viewpoint voor een schitterend uitzicht over de zee en enkele nabijgelegen eilandjes.

Doi Inthanon National Park

Op slechts 70 km van Chiang Mai ligt het prachtige, bergachtige Doi Inthanon National Park. De bijnaam is ‘het dak van Thailand’ omdat de bergen van dit park uitlopers zijn van het Himalaya gebergte. De hoogste piek is Doi Inthanon met 2565 meter. Je kunt hier prachtige wandelingen maken naar schitterende watervallen en als je hoog genoeg komt, kun je soms een zee van wolken bewonderen die over de bergen trekt.

Erawan National Park

In de provincie Kanchanaburi ligt naast de beroemde River Kwai ook nog een ander hoogtepunt, namelijk het Erawan National Park. Dé bezienswaardigheid is de Erawan waterval, die uit 7 verdiepingen bestaat die alle bereikbaar zijn via een wandelpad. Hoe hoger je komt, hoe meer je het rijk voor jezelf hebt. Geniet van de watervallen, de fel groen-blauwe waterpoelen en natuurlijk de prachtige uitzichten.

Khao Sam Roi Yot National Park

Op slechts 60 km ten zuiden van de badplaats Hua Hin ligt het prachtige Khao Sam Roi Yot National Park. Je kunt prachtige wandelingen maken door de enorme zoetwatermangrove, genieten van panoramische uitzichten en schitterende stranden bezoeken. Een ander hoogtepunt is de Phraya Nakhon Cave, een grote grot met een koninklijk paviljoen en natuurlijke lichtinval.

Ang Thong National Marine park

In de golf van Thailand vind je het prachtige Ang Thong National Marine Park, een gebied van zo’n 102 m2 met 42 eilanden. Het is o.a te bereiken vanaf Surat Thani of Koh Samui en je kunt er prachtige boottochten of kanotochten maken en snorkelexcursies doen.

Kui Buri National Park

Op circa anderhalf uur rijden van Hua Hin ligt nog een nationaal park, het Kui Buri National Park. In dit nationaal park vind je de grootste groep olifanten in het wild. Er is een speciaal deel van het park waar je een georganiseerde safari kunt doen om olifanten te spotten. Ook kun je hier gaurs zien, een Aziatische rundersoort.

Similan en Surin Islands

Je kunt op verschillende plekken snorkelen en duiken in Thailand maar de beste duikplekken vind je bij de Similan eilanden en de Surin eilanden. Beide archipels zijn national marine parks en ze zijn het best per boot te bereiken vanaf Khao Lak. Behalve schitterende koralen vind je hier o.a. roggen waaronder de mantarog, verschillende haaiensoorten, papegaaivissen, zeeschildpadden etc.

Tarutao National Marine Park

Het Tarutao National Marine Park ligt in het verre zuiden van Thailand en bestaat uit drie archipels. Je kunt hier verschillende eilanden bezoeken, waarbij je op sommige prachtige wandelingen kunt maken, bountystranden kunt bezoeken en er zijn een aantal goede snorkel- en duikplekken te vinden. Je kunt dit marine park goed bezoeken vanaf Koh Lipe.

Mu Ko Lanta National Park

Het Mu Ko Lanta National Park omvat de eilandengroep van Koh Lanta. Op Koh Lanta zelf vind je bossen en grotten, prachtige stranden en kun je mooie wandelingen maken met schitterende uitzichtpunten. Je kunt ook enkele kleinere eilandjes bezoeken waar je mangrovebossen vindt en mooie snorkel- en duikplekken.

Ao Phang Nga National Park

Het Ao Phang Nga National Park is wederom een schitterend marine park, vol karstenen eilanden die hoog boven de zee uitrijzen. De bekendste is James Bond Island. Het is te bereiken vanuit o.a. Phuket en Khao Lak. Je kunt hier een schitterende boottocht per longtailboot maken, waarbij je je ogen uitkijkt naar de schitterende omgeving waar je door vaart. Afhankelijk van het tourtje dat je doet, kun je tijdens je tocht hagelwitte strandjes, grotten en een drijvend vissersdorpje bezoeken.

Deel deze pagina:

Vakantie Thailand Individuele rondreizen Bouwstenen Over 333travel

Heb je een droomreis naar Thailand in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op!

0348 - 44 19 51 info@333travel.nl