Hoogtepunten van Thailand

Wat zijn de absolute hoogtepunten die je niet mag missen tijdens een reis naar Thailand? Wij hebben dé must sees voor je op een rij gezet!

Bangkok

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een bruisende metropool die nooit slaapt. Je kunt hier o.a. het prachtige Royal Palace en schitterende tempels bezoeken en varen over de Chao Phraya rivier of de vele kleine kanaaltjes. Je kunt door oude straatjes wandelen of moderne winkelcentra bezoeken, je kunt uitstekend uit eten gaan en ’s avonds genieten van het uitzicht vanaf een van de vele gezellige rooftopbars.

Khao Yai National Park

Niet ver van Bangkok ligt het mooie Khao Yai National Park. Het park heeft een prachtige flora en fauna en het unieke van dit nationale park is dat er nog olifanten in het wild leven. Wandel met een gids door de natuur en bezoek o.a. de Haew Suwat waterval, waar een deel van de film ‘The Beach’ met Leonardo Di Caprio is opgenomen.

River Kwai

De River Kwai regio kent een indrukwekkende geschiedenis. Reis over de beroemde Birma-spoorlijn en de Bridge over The River Kwai, waar in de Tweede Wereldoorlog tienduizenden dwangarbeiders gestorven zijn tijdens de bouw. Bezoek het bijzondere Jeath-museum of één van de oorlogsbegraafplaatsen. Of ontdek de prachtige natuur, de Erawan watervallen en authentieke bergdorpjes.

Ayutthaya

Wandel of fiets langs de vele tempels, paleizen en andere monumenten van historisch park Ayutthaya, dat van 1350 tot 1767 hoofdstad van Thailand (Siam) was. Dit is de plek van waaruit het boeddhisme in Thailand is geïntroduceerd. Geniet van de pracht van deze oude stad, die door maar liefst 33 koningen is gebouwd.

Sukhothai

Vóór Ayutthaya was Sukhothai de hoofdstad van Thailand en hier werd dan ook een belangrijke basis gelegd voor het Thaise schrift, de cultuur en architectuur. Je vindt in dit historisch park wederom vele prachtige tempels in verschillende bouwstijlen. Bezoek de belangrijkste tempels met een gids of huur een fiets en kijk rustig rond in je eigen tempo.

Chiang Rai

Chiang Rai is een stuk kleiner en daardoor rustiger dan Chiang Mai. Je kunt hier verschillende tempels bezoeken en lekker eten op de avondmarkt. In de omgeving kun je meer te weten komen over de etnische minderheden die hier wonen, een jungletrekking maken, de Gouden Driehoek of de schitterende witte tempel Wat Rong Khun bezoeken.

Chiang Mai

Chiang Mai is een charmante stad in het noorden van Thailand met een prachtig historisch, oud centrum en een moderner centrum waar je de beroemde avondmarkt vindt. Hier kun je vele culturele hoogtepunten bezoeken en bovendien is het een uitvalsbasis voor de natuurrijke, bergachtige omgeving waar je o.a. een jungletrekking kunt maken.

De Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek is een punt aan de machtige Mekong Rivier waar drie landen samenkomen: Thailand, Laos en Myanmar. Je kunt hier een stukje over de Mekong varen en een bliksembezoekje aan Laos brengen. Het was vroeger ook een berucht smokkelgebied van opium en het is interessant om hier meer over te weten te komen.

Mae Hong Son

Zoek je een minder toeristisch gebied in Thailand, reis dan naar het bergachtige noordwesten. Vanuit de plaats Mae Hong Son kun je deze regio verkennen, waar je weelderige natuur vindt en je meer te weten kunt komen over de verschillende etnische minderheden die hier wonen.

Khao Sok National Park

Khao Sok is een van de mooiste nationale parken in Thailand. Maak een avontuurlijke jungletrekking door het ongerepte oerwoud, maak een kanotocht, of slaap in boomhutten of charmante bungalows midden in de jungle. Neem een duik bij een van de prachtige watervallen en ga op zoek naar bijzondere dieren. Khao Sok is de plek bij uitstek voor de avontuurlijke natuurliefhebber..

Pai

Pai ligt in een dal in een groen, bergachtig landschap dat de natuurlijke grens vormt tussen Thailand en Myanmar. De omgeving biedt naast bergdorpjes ook verschillende watervallen, warmwaterbronnen en een aantal fantastische uitzichtpunten. Daarnaast is een wandeling door de ‘Pai Canyon’ absoluut de moeite waard of maak een schitterende jungletrekking.

Hebben we je geïnspireerd?

Deel deze pagina:

Vakantie Thailand Individuele rondreizen Bouwstenen Over 333travel

Heb je een droomreis naar Thailand in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op!

0348 - 44 19 51 info@333travel.nl