Reizen naar Thailand in het 'Groene seizoen'

Voordelen voor het reizen gedurende het regenseizoen in Thailand

Thailand kent een tropisch klimaat. Het is het gehele jaar lekker warm, maar ook vochtig waarbij de gemiddelde temperatuur zo rond de 30 graden ligt. Zoals vele tropische bestemmingen heeft Thailand jaarlijks te maken met een regenseizoen. Deze is ongeveer van juli tot en met oktober, maar Thailand is een groot land en niet alle gebieden worden hier tegelijkertijd door getroffen.

Over het algemeen is de grootste regenkans in Centraal-Thailand (waar ook Bangkok en Ayutthaya onder vallen), het noorden (waaronder Chiang Mai) en het zuidwesten van Thailand van april tot en met oktober, terwijl dit voor het (zuid)oosten van Thailand (waaronder de eilanden in de Golf van Thailand) van november tot en met januari is.

Voordelen voor reizen in het 'Groene seizoen'

Reizen in het regenseizoen biedt echter ook veel voordelen, niet in de minste plaats omdat de natuur in die periode prachtig frisgroen is. Daarom spreekt men in Thailand liever van het ‘Groene Seizoen’. We zetten de andere voordelen ook even voor je op een rijtje:

  • Hoewel het regenseizoen wordt genoemd, regent het niet de hele dag. Vaak gaat het om korte buien die in de avond vallen. Door de combinatie van regen en zon zijn de weersomstandigheden perfect voor de flora en fauna. Hier ontleent het seizoen zijn naam aan. Vanwege de vele bloemen zou dit ook het ‘Kleurrijke Seizoen’ genoemd kunnen worden.
  • Als het in Nederland regent, daalt de temperatuur vaak behoorlijk en kan het koud en onbehaaglijk zijn. In Thailand is de temperatuur na een regenbui vaak heerlijk dragelijk en prettig en kan een stuk minder benauwd aanvoelen dan in het droge seizoen.
  • Houd je van watervallen, dan is dit zéker een goede reden om in de vroege zomer te reizen. Door de regenval zijn de watervallen in hun volle glorie te bezichtigen.
  • En ook de rijstvelden zijn een stuk fotogenieker als er water in staat!
  • Het droge seizoen is veruit de drukste periode voor Thailand en dan gelden de hoogste prijzen. Reis je in het ‘Groene Seizoen’, dan is het serviceniveau en de authentieke vriendelijkheid voelbaar meer aanwezig. De rijen zijn korter en de lokale bevolking komt ook graag hun wonderlijkste bezienswaardigheden bezoeken.

Beste reistijd

Kortom, het regenseizoen hoeft absoluut geen belemmering te zijn om naar Thailand te reizen en je krijgt zeer veel waar voor je geld. De Thaise hoteliers bieden van nature altijd al een hoog serviceniveau. In het regenseizoen hebben ze ook heel graag gasten in hun accommodaties en ontvangen zij je met open armen en een warme glimlach.

Meer over de beste reistijd naar Thailand

Op Vakantie naar Thailand?

Deel deze pagina:

Vakantie Thailand Individuele rondreizen Bouwstenen Over 333travel

Heb je een droomreis naar Thailand in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op!

0348 - 44 19 51 info@333travel.nl